1-7 Nisan 2021 Genel Kanser Haftası Farkındalık Çalışmaları

1-7 Nisan Genel Kanser Haftası kapsamında 5 Nisan tarihinde dernek binamızda basın toplantısı düzenlendi. Bu Basın toplantımıza, konuşmacı olarak Burak DURUMAN (Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Uzman PDr. Esat NAMAL (Onkoloji Uzmanı), Op. Dr. Hasan Murat ATAY (Genel Cerrahi – Meme Cerrahisi – Yönetim Kurulu üyesi), Prof Dr. Refik KİLLİ (Radyoloji Uzmanı – Yönetim Kurulu üyesi) ve
Sayın Betül Demir (Sanatçı) katıldı. Türkiye ve Dünya geneli üzerinde kanser verileri paylaşıldı ve pandemi zamanında kanser hastalarının yaşadığı zorluklar ve pandemi sebebiyle kanser vakaların üzerinde oluşabilecek artış verileri paylaşıldı. bu basın toplantımıza ait basın yansımalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Nisan ayı boyunca;

• TV ve radyo kanallarında Meme Kanseri Farkındalık spotumuz yayınlandı.
  • Özel sektör ve Belediyeler ile birlikte el ele vererek Türkiye geneli açık hava mecralarında Meme Kanserinde erken teşhisin önemini vurgulayan görsellerimiz yayınlandı.
  • Sosyal medya üzerinden bir çok alanında ünlü doktorlarımız, fenomenler ile canlı yayınlar yapıldı. Bu canlı yayınlarda halkımıza kanser hakkında önemli uyarılar ve bilgilendirmeler yapıldı.
  • Halkımız tarafından sevilen sanatçı ve  İş insanlarından videolar istendi ve sosyal medyada yayınlandı.