Hakkımızda

Türk Kanser Derneği, 1964 yılında kurulmuş, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. T.C. Bakanlar Kurulu’nun        1964/6-3728 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler statüsünü kazanmış ve 74/8750 sayılı kararı ile de Türk adının kullanım hakkına sahip olmuştur.

Türk Kanser Derneği, kurulduğu günden bu yana milyonlarca vatandaşımıza; tarama, tedavide destek, takip, konaklama, psikolojik destek, beslenme danışmanlığı, ikinci görüş, onkoloji danışmanlığı konularında ücretsiz destek olmuş ve olmaya devam edecektir. Derneğimiz, topluma koruyucu sağlık hizmetlerini ulaştırmak ve toplumda erken tanı bilincini oluşturmak için ücretsiz sağlık tarama hizmetlerini kesintisiz olarak halkımıza sunmaktadır. Aynı zamanda belediyeler ve kurumlarla işbirliği içinde, toplumu kanser hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer ve konferanslarda düzenlemektedir.

Misyonumuz

Kanser konusunda erken teşhis ve tarama başta olmak üzere; tedavide gerekli tüm bilgilere ulaşarak ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek toplumla paylaşmak, toplumda kanser farkındalığının oluşması ve kanser hastalarına gereken tüm bilgi ve desteğin verilmesi için onkoloji ve uzman hekim kadrolarıyla maddi ve manevi olarak çalışmaktır.

Vizyonumuz

Kanser hastalığı ile ilgili tüm konularda dünya çapında bilgi ve gelişim merkezi olmak, ulusal kanser bilincinin oluşturulması ve dünyadaki merkezlerle entegre çalışmalarıyla öncü kuruluş olarak bilinmek ve dünyada referans olarak gösterilen yenilikçi bir dernek olmaktır.