Tarama Programı

KANSERDE ERKEN TANI NE DEMEKTİR.

Dünya sağlık örgütü daha belirtiler ortaya çıkmadan konulabilecek erken tanının, tedavide en başarılı sonuçların alınmasına çok katkı sağlayacağını açıklamıştır. Ancak bu yolla kanserden ölümlerin azalabileceği saptanmıştır.

Bu nedenle derneğimiz 50. yılı olan 2014 yılında risk grubunda olan kişiler için yaygın bir kanser tarama kontrolü yapmayı planlamıştır..

Bir çok sağlık kurumu sosyal sorumluluk çerçevesinde özel indirimli fiyatlarla kanser tarama programımıza destek vermektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı KETEM ( Kanser erken teşhis ve eğitim merkezleri) açarak bu konuda önemli bir adım atmıştır.

En çok rastlanan kanser türleri için yapılan kanser tarama kontrol programlarına risk grubunda olan kişilerin katılmasını öneriyoruz. Böylece Akciğer, Meme, Kolon, Prostat, Serviks gibi kanser türlerini çok erken evrede yakalayarak, hem kanserden ölüm oranını azaltmak, hem de çok yüksek tedavi giderlerinden kurtulmak mümkündür.

Risk grubunda olup olmadığınızı öğrenmek için bazı basit bilgiler yeterli olmaktadır.

Bunun için Derneğimizin hazırladığı “Risk değerlendirme formunu” doldurup bize gönderin. Uzmanlarımız bu bilgilere göre sizlere önerilerde bulunacaktır.

Risk Değerlendirme Formu

Anlaşmalı Hastaneler Listesi