KANSERLE MÜCADELE

Ülkemizde her yıl 150 000 kişiye kanser tanısı konmaktadır. Bu sayı ne yazıkki yıldan yıla artmaktadır.

Hiç beklemediğimiz anda kendimiz veya çok sevdiğimiz bir yakınımız kanser tanısı ile karşı karşıya kalabiliriz.

Kanser tanısı konulduğunda hem hasta hem de hasta yakınları ciddi bir şok yaşar. Çünkü kanser sözcüğü bize ölüme giden zor bir süreci çağrıştırır.

Bu şokun atlatılması ve hastanın önündeki zor sürece hazırlanarak başlaması için hepimizin üstüne önemli görevler düşecektir.

Derneğimiz kanser hasta ve yakınlarına bu süreçte yardımcı olmaya hazırdır. İsterseniz bireysel olarak bu zorlu süreci atlatmak için derneğimizden rehberlik hizmeti alabilirsiniz. Dilerseniz derneğimizin kanser hasta ve yakınları için düzenlediği, bilgilendirme, moral motivasyon kazandırma, yönlendirme seminerlerine katılabilirsiniz.

Derneğimiz ilke olarak sizlere ilaç, hekim, tıp merkezi veya hastane gibi konularda önerilerde bulunmaz.

Bununla birlikte gerek hasta hakları konusunda, gerekse sağlık elemamları ile ilişkiler hakkında  bilgilendirme yapar.

En önemlisi kanser hasta ve yakınlarını çeşitli sosyal etkinliklerde biraraya getirir.