Hospis çalışmaları

Türk Kanser Derneği T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.  T.C. Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul Çatalca ilçesindeki gayrı faal durumdaki hastane binasının HOSPİS Kanser palyalift bakım hastanesi veta bakımevi olarak kullanıma açılması amacı ile 2012 yılının Nisan ayında çalışmalar başladı.

Hospis, Avrupada Orta Çağlardan beri var olan, sağlıkları bozuk insanlara, tam teşekküllü sağlık hizmetlerini vermeden, onlara rahatlatıcı sağlık hizmetlerinin verildiği, tesislerdir.

Hospis, kanserli hastaların, iyileştirici tedavilerinin sonucunda, doktor kontrolünde bakımlarının gerçekleştiği, hasta yaşam standartlarının üst seviyede tutulduğu, ağrı ve ızdıraplarının azaltılmaya çalışıldığı, hastaların günlük bakım tedavileri yapılmakta hastane / klinik’lerdir.  TKD  ve T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliği ile kurulması hedeflenen Hospis, çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak, hastalar tarafından aranacak, hem de özel kurum arama ve  lüzumsuz masraflardan kaçınılacağı için, bugünkü normal hastanelerde istenilen ücretlerin yarı fiyatına, kanser hastalarına gerekli hizmet verilebilecektir.

Projenin başarıya ulaşması halinde, hospis hizmetinin, iki kişilik hasta odalarında verilmesi ile hasta bakım fiyatları, neredeyse, bakım evleri fiyatlarına düşebilecek ve kanserli hastalara gerekli, çağdaş bakım / tedavi hizmetleri verilmiş olacaktır.