Yerli Tohum Geliştirme ve Uygulaması

Türk Kanser Derneği Yerli Tohum Geliştirme ve Uygulaması

Beslenmenin Kanser oluşumunda çok önemli rol oynadığı Son yıllarda ortaya çıkmıştır.

Özellikle üretim sırasında kullanılan kimyasallar, genetiği oynanmış veya fabrikalarda doğal olmayan yollarla elde edlimiş tohumlar, katkı maddelerinin yanı sıra ambalaj malzemelerinde kullanulan ürünlerde tüketenlerin kansere yakalanma riskini arttırıyor.

Kanser tedavisi güç ve çok pahalı aynı zamanda ölümcül bir hastalıktır. Bu nedenle kanserden korunmak son derece önemlidir.

Derneğimiz kanserle mücadele edebilmek için bir çok alanda faaliyet göstermektedir.

Bu çalışmalarımızın arasına bu yıl kanserle mücadele edebilmek için doğal yöntemlerle elde edilmiş yerli tohumlar kullanarak, kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan doğal tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması projesini dahil ettik. Bu amaçla Çatalca Kültür ve doğa varlıklarını koruma dermeği ile Çatalca Belediyesinden kiraladığımız 17 dönüm tarlada pilot çalışma başlattık. Başta Muzaffer Ergun olmak üzere Çatalca halkı bu projemize destek olarak çok sayıda tohum ve fide vererek destek oldu.

Bu pilot çalışma ile doğal yollarla çok miktarda tohum elde ederek Başta Trakya olmak üzere Türkiye'nin her yerinde iyi tarım uygulamasını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu şekilde elde edilen tarım ürünlerinin de tüketiciye ulaştırılması konusunda üreticilere destek olacağız.

Bizlere bu imkanı veren Sayın Çatalca Belediye Başkanımıza, Sayın Çatalca Kymakamımıza, Tarım Müdürümüze, Değerli Parti Başkanlarına, Sivil Toplum Örgütlerine ve Çatalca Kültür Tarih Doğa Varlıkları Turizm Derneği'ne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.