Kanser Dernekleri Konfederasyon Toplantısı

TKD nin önderliğinde, Türkiye Merkez, Balkanlar–Avrasya–Orta Doğu ülkeleri Kanser Dernekleri ile, Konfederasyon çatısı altında toplanması.

Dünya’da, Avrupa Birliği – WHO – ve benzeri  kurumlar, halka dönük kanserle savaş  çalışmalarına, belli fonlar ayırabilmektedir. Maalesef ülkemiz ve Balkanlar, Avrasya, Orta Doğu ülkeleri kanser dernekleri, gerekli şekilde hazırlanmadıklarından, kendi tanıtımlarını yapmadıklarından veya yapamadıklarından, uluslararası imkanlardan yararlanamamaktadırlar.

Türk Kanser Derneği, böyle bir konfederasyonun kurulmasını temin ederse, dünyada önemli bir kuvvet olabilecek ve kurulacak konfederasyona her yıl uluslararası kurumlardan en az birkaç milyon Euro yardım  gelebilecek ve bu yardımlar, konfederasyon bünyesinde değerlendirilebilecektir.

Türk Kanser Derneği, bu konuda; Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Romanya, Moldova, Türkmenistan, Azerbeycan, Irak ‘Ulusal Kanser Dernekleri’ ile, ön konuşmalara başlamıştır.